Vader en Zoon van Thomson

Historie

Bosch Car Service Thomson: een familiebedrijf met geschiedenis

 

Na de tweede wereldoorlog in 1945 is Paul Nieuwenhuize met zijn vrouw uit een klein dorpje zeeland vertrokken om een leven te beginnen in de grote stad Den-Haag. Hij is terecht gekomen in het autovak, op 13 november 1945 ging hij officieel in loon dienst bij Van Noorden’s Autobedrijf. Overdag werd hier gewerkt en in de avond tot middernacht geleerd. In 1953 resulteerde dat in de geboorte van De Thomson garage en werd Paul Nieuwenhuize zelfstandig ondernemer.

Na 9 jaar, in 1962 kon Autobedrijf Thomson bv zich officieel Simca dealer( ingelijfd door Peugeot) noemen. In 1970 werd Simca, Simca-Chrysler, in 1980 werd Simca-Chrysler, Peugeot-Talbot en in 1982 werd het officieel Peugeot zoals we het allemaal kennen.

In 1979 was de zoon van Paul klaar met zijn studies en kwam Joan Nieuwenhuize officieel in loondienst en in 1981 heeft zijn vader(Paul) de leiding aan Joan overgedragen. Joan heeft jarenlang een goede samenwerking gehad met Peugeot en veel succes gehad als Peugeot-Dealer. Tot hij in 1999 besloten heeft om een onafhankelijk autobedrijf te worden en afscheid te nemen van Peugeot. Het was fijn om onafhankelijk te zijn en aan alle merken auto’s te werken.

Toen, in 2003 kwam het concept Bosch Car Service om de hoek kijken en besloot Joan dat hij hier met het bedrijf aan wilde deelnemen. Naarmate de jaren verstreken en hij erg tevreden was over de samenwerking met Bosch zijn we Officieel Bosch Car Service Thomson geworden. De bedrijfsnaam zoals we hem nu kennen.

In 2012 is de zoon van Joan, Sjors Nieuwenhuize in loondienst getreden en zo heeft de derde generatie zijn entree gemaakt in het bedrijf. Zo leeft de familienaam voort in ons familiebedrijf.

 

Sinds juni 2020 is Sjors Nieuwenhuize trotse eigenaar geworden van Bosch Car Service Thomson. 

Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen